Cenné tři body

20.11.2017 15:44

"A" mužstvo zvítězilo v Kouřimi 2:1!

„První poločas byl v režii hostů, kteří byli fotbalovější. I díky našemu nedůrazu a špatnému pohybu měli hodně času na kombinaci a především naše defenziva nestíhala rychlé útočné výpady Peček. To vše se podepsalo pod naši inkasovanou branku. Centr do vápna našel přesně rozběhnutého Růžičku a ten bez problémů z jedné zakončil mimo dosah Havránka. Soupeř dál zlobil a k našemu štěstí neproměnil další tři velké příležitosti, kdy nám pomohla i branková konstrukce. My se do vážnější šance nedostali,“ popsal první poločas vedoucí Kouřimi Jan Břečka.

„Hned z kraje druhého poločasu mohlo být vyrovnáno. Míč po nedorozumění hostujících obránců doputoval ke Snížkovi, který ale trefil bohužel jen připraveného Cihláře. Následně přišla i šance na druhé straně, která skončila opět na tyči. Nám se pak podařilo zlepšit pohyb, přidali jsme na důrazu a troufám si říct, že jsme byli ve druhé půli o trochu lepší. Pečky ovšem dál hrozily rychlým přechodem do útoku. Patnáct minut před koncem si naběhl Holub na roh a hlavou vyrovnal. Ale radost z vyrovnání však zanedlouho vystřídal smutek. Naše obrana si nedokázala poradit s dlouhým nakopnutým míčem, který po nedorozumění skončil smolně v naší síti a rozhodl tak o výhře Peček,“ mrzelo po zápase Břečku.

„Prohra nás mrzí, ale proti takovému soupeři prostě musíme hrát oba poločasy a ne jen ten druhý. Za zmínku určitě stojí i pan rozhodčí Hron, který se v zápase prezentoval velmi dobrým výkonem,“ zakončil hodnocení Břečka.

„V posledním zápase jsme chtěli bodovat. Že jsme odvezli nakonec tři body máme radost z několika důvodů. Jednak jsme odskočili silnému týmu domácích, potěšil nás výsledek z Libodřic, které porazily Jevany a hlavně jsme zakončili vítězstvím mimořádně úspěšnou podzimní část soutěže. Tímto chci všem našim hráčům poděkovat, co vše udělali, abychom byli tam, kde po podzimu jsme,“ uvedl trenér Peček Petr Šafránek.

„Museli jsme se obejít bez Macháčka, Konůpka, Lukáše, Materny a Holuba. Všichni, kteří zasáhli do zápasu, se podíleli na výhře stejnou měrou. Domácí nás určitě chtěli porazit a myslím, že jim nervozita svazovala nohy a na jejich výkonu to bylo znát. My jsme se snažili na velmi těžkém terénu hrát po zemi, kombinovat a chtěli jsme využít výbornou formu obou Růžičků a to se dařilo. První branku vstřelil po pěkném centru od Králíka do vápna Štěpán Růžička mladší, když bez přípravy nedal domácímu brankaři šanci. Během prvního poločasu šel Růžička mladší dvakrát sám na branku, jednou ho vychytal brankař, podruhé z toho byla pouze tyč. Také Růžička starší šel sám na branku a také trefil pouze tyč. Mohlo být rozhodnuto, ale nebylo a čekal nás druhý poločas. V něm se domácí tlačili před naší branku, ale v koncovce hráli spíše na náhodu a tak vyrovnávající branku dali z toho, z čeho jsme měli obavy, a to z rohového kopu, kdy využili výškovou převahu a bylo vyrovnáno. Zdálo se, že se budou kopat penalty, ale o výsledku rozhodl trestný kop z úctyhodné vzdálenosti, který poslal Modrovič až na penaltu, do souboje šel Jedlička, domácí obránce a brankař, ten se ale k míči nedostal a míč zapadl do branky. Posledních deset minut jsme jednoduše ukopali co nejdál od naši branky a tak se nám podařilo vítězství uhájit. Domácí měli během zápasu pouze jednu tutovku, Snížka ale Cihlář vychytal. Musím ocenit bezchybný výkon zkušeného rozhodčího Hrona, který nezasahoval do vývoje víc než musel a přispěl k férovému zápasu,“ dodal Šafránek.

zdroj Kolínský deník

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/pecky-jsou-mistrem-take-drzi-cerneho-petra-20171121.html

 

Branky: Růžička ml., Modrovič

Sestava: Cihlář - Dobiáš, Plaček, Modrovič, Lindner - Křivský, Novák, Králík, Jedlička - Růžička st., Růžička ml.

Na střídání: Bubla, Novák, Holub, Štégl