Áčko se neprosadilo a z dohrávky odchází s prázdnou

27.04.2023 07:23

"A" mužstvo prohrálo v Ostré těsně 0:1.

„Od začátku to bylo bojovné utkání, hodně soubojů o míč a zejména těch rychlostních. Obrany po většinu času pracovaly spolehlivě a náznaky šancí ustály. První půli byli možná více na míči domácí, ale kromě více rohů toho příliš neměli. Největší šanci jsme jim připravili sami nešťastnou tečí, domácí útočník ale v zakončení před Cmárem selhal. Před půlí se ještě dostal osamocený hráč Ostré k hlavičce, ale netrefil. My měli také několik závarů, které v pokusu o zakončení domácí několikrát úspěšně zblokovali,“ uvedl trenér Zdeněk Buřič.

„Pro naše mužstvo tak bylo největším zásahem nucené střídání kapitána Brunclíka ve třicáté třetí minutě. I přes tuto ztrátu jsme však ve snaze uhrát dobrý výsledek nijak nepolevili. Poločasový vývoj pak naznačoval, že o výsledku může rozhodnout jediný gól. Ten přišel k naší smůle ve 49. minutě z rozehraného trestného kopu domácího hráče a šikovně prodloužené hlavičce,“ popsal klíčový moment Buřič.

Jeho svěřenci zbraně nesložili a snažili se o vyrovnání. Žádný pokus ale za brankovou čáru neskončil.

„Stále bylo dost času na vyrovnání, naši hráči postupně zvyšovali aktivitu, v kombinaci to bylo to takové čekání na správné průniky. Ty nejlepší přišly hned dva, když nejprve náběh Piknera z hloubky pole sporně zastavil pomezní, a poté běžel ještě sám na brankáře Sova, ale to jej gólman vychytal. Bezprostředně následovaly dvě dorážky, ani to ovšem neskončilo gólem. Blízko k vyrovnání jsme byli opět, když velký závar v malém vápně se spoustou odrazů ubránili domácí s velkou dávkou štěstí. V samotném závěru jsme kopali roh a trestný kop, hráči Ostré se však vždy zdárně odkopem ubránili a mohli se tak nakonec radovat z výhry,“ podotkl Buřič.

„Podle mě to byl remízový zápas, kdy k lepšímu výsledku nám prostě chyběl gól, a obzvlášť ke konci trochu štěstí. Porážka mrzí, jednak se ztenčil náš náskok na soupeře v tabulce pod námi a zároveň jsme s Ostrou výsledkem prodloužili dlouhodobě mizernou bilanci. Klukům každopádně nelze upřít snahu a bojovnost, ovšem to nestačilo ani k bodu,“ dodal zklamaný Zdeněk Buřič.

zdroj Kolínský deník

Branka: 49. Bíma. Poločas: 0:0.

Pečky: Cmár – Sejpal (84. Křivský), J. Pikner, Havelka, Holub – K. Pikner, Müller, Zajíc, Bydlák (62. Materna) – Brunclík (33. Němec), Sova

ZÁPIS O UTKÁNÍ