Dalekonosná střela rozhodla utkání

26.03.2019 07:40

"A" mužstvo zvítězilo v prvním jarním kole na hřišti Pátku 2:1!

„Na nerovném terénu se hrál spíše průměrný zápas, ve kterém jsme se snažili nepustit domácí do kombinační hry, a to se nám po většinu zápasu dařilo. Domácím nezbývalo než nakopávat dlouhé míče, se kterými jsme si dokázali poradit,“ uvedl trenér Petr Šafránek.

První poločas byl vyrovnaný a skončil 1:1. O výsledku se rozhodovalo ve druhé půli. Na samém začátku podržel Pečky brankař Kopecký, který zlikvidoval největší šanci domácích. Hosté měli v průběhu druhého poločasu tři vyložené šance, které ale nevyužili a zdálo se, že zápas skončí remízou.

Pět minut před koncem zápasu ale ukázal přehled a výbornou kopací techniku Králík, který střelou z 45 metrů dokázal překonat domácího brankaře.

„Myslím si, že důležité body vezeme zaslouženě, protože jsme byli bojovnější a za vítězstvím jsme šli více než domácí. Zápas s přehledem odpískal zkušený rozhodčí Šnýdr,“ dodal Petr Šafránek.

zdroj Kolínský deník

 

Pátek sehrál klasické první utkání. Hrálo se od začátku opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu. „Terén byl hrbolatý a moc se nedalo kombinovat. Čekalo se na první chybu. My jsme dali první gól po dobré akci středem hřiště, když Kalina z vápna prostřelil brankáře,“ uvedl po utkání trenér Pátku Milan Švábenský.

Ke konci poločasu udělal Pátek pár chyb. Na levé straně soupeř odcentroval a prostřelil páteckého brankáře Kmocha. „Druhou půli jsme se víc snažili, ale byl to tlak bez zakončení. Soupeř po našich ztrátách párkrát zahrozil. Když už to vypadalo na remízu, tak jsme dostali gól z půlky hřiště,“ komentoval Švábenský.

Pátek potřeboval tento zápas zvládnout a to se mu nepovedlo. „Je to i tím, že jsme nehráli to, co jsme měli. Chtělo to hru zjednodušit. Na tomto terénu to kluci hráli zbytečně složitě, a tím jsme se dostávali do zbytečných ztrát. Celkově se musíme zlepšit v přechodu do útoku a zakončení,“ dodal Švábenský.

zdroj Nymburský deník

Zdroj: https://nymbursky.denik.cz/fotbal-kraj/patek-potopil-gol-z-pulky-20190327.html

Branky: Richter, Králík

Sestava: Kopecký - Mužík, Modrovič, Macháček, Konůpek J. - Pikner, Křivský, Lindner, Králík, Richter - Růžička

Na střídání: Jedlička, Novotný, Konůpek D., Novák