Derby rozhodly penalty

08.04.2018 18:37

"A" mužstvo opět nezvítězilo. Na hřišti Radimi skončilo utkání remízou 1:1. Druhý bod z pokutových kopů si připsali domácí.

„Všichni jsme hrozně moc rádi, za bod navíc. Nejenom, že to bylo derby, ale hlavně další body do tabulky. Navíc důraznou a bojovnou hrou jsme si bod navíc zasloužili,“ konstatoval trenér Radimi Ondřej Exner.

„Začátek jsme neměli vůbec dobrý. Hned po rozehnání dvěma špatnými přihrávkami a nedůrazem v soubojích jsme inkasovali. Naštěstí o několik minut později po mém průniku a kličce gólmanovi se nám povedlo srovnat. Vyrovnání nás nakoplo k lepšímu výkonu a následně vyrovnané hře po celou dobu utkání. Druhý poločas se odehrával ve středu hracího pole, který přinesl spoustu osobních soubojů. K větším šancím v pokutovém území nedocházelo. Psychickou loterii v penaltách jsme zvládli,“ oddechl si Exner.

„Pokud někdo očekával s hezkým počasím i hezký fotbal, musel být stejně jako já zklamán. Zápas měl nízkou úroveň, a co mě mrzí je, že jsme k tomu přispěli velkou měrou i my. Celý zápas byl o nepřesnostech, spoustě nakopávaných míčů a osobních soubojů, prostě se na to nedalo dívat,“ konstatoval trenér Peček Petr Šafránek.

„Domácí podle očekávání bojovali a byli důrazní. My jsme splnili pokyny pouze v první minutě zápasu. Měli jsme dávat balon včas od nohy a jednoduchou přihrávkou využívat rychlost některých našich hráčů, a to se podařilo hned v první minutě a Materna si se šancí poradil a dal první branku. Dlouho jsme se ale neradovali, domácí po jednom z mnoha nákopů využili naše zaváhání a srovnali stav. My jsme měli v prvním poločase velkou šanci, Králík ale před domácím brankařem zklamal v koncovce. A jelikož střela Braňky šla těsně vedle tyče domácích, skončil poločas 1:1. Ve druhém poločase začali domácí ztrácet fyzicky, ale bojovností a houževnatostí výsledek uhájili. A penalty ukázaly, jak si naši hráči nevěří. Bohužel nemáme důrazné hráče, v tom nás Radim přehrála. Ale to pečecké srdíčko mají hráči jinde než na správném místě,“ dodal Šafránek.

zdroj Kolínský deník

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/okres-lidra-tentokrat-zaskocila-radim-20180410.html

Branky: Materna

Sestava: Cihlář - Braňka, Modrovič, Plaček, Holub - Novák, Křivský, Materna, Králík, Lindner - Růžička st.

Na střídání: Jedlička, Růžička ml., Dobiáš, Richter, Štégl, Lukáš, Svobodník

Na pokutové kopy 3:1