Na závěr podzimu důležitá výhra

15.11.2022 08:04

"A" mužstvo zvítězilo na hřišti Pátku 3:2.

„Do posledního utkání podzimní sezony jsme nastoupili s vědomím, že hrajeme proti soupeři, který má za sebou dlouhou sérii vítězných zápasů. Pro nás bylo motivací postavení obou týmů v tabulce, neboť v případě plného bodového zisku jsme mohli Pátek přeskočit,“ uvedl trenér Zdeněk Buřič.

„Na těžkém terénu se odehrál zajímavý zápas. Začalo se celkem svižně, oba týmy se brzy dostaly do velmi dobrých příležitostí. Nám se už v šesté minutě podařilo skórovat, když po pěkném uvolnění z levé strany jsme dohráli šanci správným důrazem ve vápně a domácí hráč ve snaze o odkop z brankové čáry trefil našeho presujícího kapitána. Po chvíli mohlo být vyrovnáno z nařízeného pokutového kopu, jenže skvělý zákrok předvedl brankař Cmár. Přesto se hráči Pátku zanedlouho radovali a z dorážky vyrovnali. Bylo to v době, kdy jsme čelili více standardním situacím, ty byly velmi nebezpečné. Ještě do poločasu jsme se znovu dostali do vedení, z podobné akce jako při prvním gólu, tentokrát přihrávkou z pravé strany a po velmi dobrém náběhu do vápna. Domácí se snažili o rychlé vyrovnání, nám se ale dařilo všechny situace do půli ubránit. Tato snaha nám více nabízela zajímavé brejkové příležitosti. Jednu z nich hasil stoper Pátku ostřejším zákrokem za cenu karty, ale naštěstí to neskončilo zraněním,“ podotkl Buřič.

„V druhé půli jsme pokračovali v aktivním a pozorném výkonu, měli jsme zápas dobře rozehraný. Pátečtí se snažili dávat co nejvíce míčů do vápna, ale tyhle situace jsme zvládli, někdy i se štěstím, když po dorážce se míč otřel o postranní tyč. Vyrovnání pak přinesla akce po centru, který byl sice bráněný, ale ve snaze o odkopnutí skončil ukázkovým vlastencem. Na to ale naši hráči zareagovali nejlepším možným způsobem a po osmi minutách se rychlou kombinací středem hřiště dostali ke střele, která znamenala opět naše vedení. Domácí pak již kromě několika rohů a trestných kopů neměli nic, z čeho by nás překvapili, my naopak promarnili šanci na pojištění výsledku a netrefili prázdnou branku,“ litoval Buřič.

„Na konci jsme to tedy byli my, kdo mohl slavit, o to veselejší byla rozlučka. Ale myslím, že kluci si za výkon v posledním utkání podzimu bodový zisk zasloužili. Měl jsem radost z velmi dobrých individuálních výkonů, mladíci mě opět přesvědčili, že v nich máme budoucnost. No a samozřejmě nenahraditelná kvalita našich zkušených opor, klobouk dolů před těmi kluky. Bilance v půlce sezony tedy pro nás nakonec nedopadla úplně zle, protože z počátku výsledky na tolik bodů nevypadaly. Hráčům musím poděkovat, že vždy drželi při sobě, a i když se nedařilo, dokázali zabrat. Na závěr chci také poděkovat našim fanouškům, kteří nás opět početně podporovali jak doma, tak na venkovních zápasech. Všem přeji hlavně pevné zdraví a pohodu, a ať se všichni na jaře zase u fotbalu setkáme,“ dodal spokojený Zdeněk Buřič.

zdroj Kolínský deník

Branky: 18. Bartoš, 63. Bydlák vlastní – 6. Brunclík, 25. V. Buřič, 71. Sova. Poločas: 1:2.

Pečky: Cmár – Sejpal (46. Bydlák), J. Pikner, Havelka, Křivský – K. Pikner, Brunclík, Zborník, Zajíc – V. Buřič (85. Kašpárek), Sova (90. Cihlář).

ZÁPIS O UTKÁNÍ