Nejkrásnější dárek k 110. výročí od založení AFK!

17.06.2018 23:52

"A" mužstvo porazilo na domácím hřišti Kouřim 2:0. To znamená jediné: "A" mužstvo se stalo mistrem okresního přeboru a zajistilo si postup do I. B třídy!

„Před skvělou návštěvou nás čekal poslední a rozhodující zápas soutěže. Ten se nám podařilo vyhrát, takže jsme mimořádně spokojeni,“ oddechl si trenér Peček Petr Šafránek.

„Zápas nám hodně svazoval nohy a tak jsme hráli opatrně a hodně nervozně. Soupeř hrál naopak uvolněně a v pohodě kombinoval, ale před naši brankou nebyl příliš nebezpečný. Nám stačili dvě zaváhání soupeře k tomu, abychom vyhráli a mohly začít oprávněné oslavy, které se protáhly až do nedělního podvečera. Hráči se nyní potřebují dát zdravotně do pořádku, jelikož jsme soutěž dohrávali s řadou zraněných. Na závěr chci poděkovat mužstvu, protože to, co se nám podařilo, nepřišlo samo. Je nesmírně náročné vyhrát takto dlouhodobou soutěž a pro mě o to cennější, že jsme neměli hvězdný tým a ne vždy jsme hráli nejhezčí fotbal,“ dodal spokojený Petr Šafránek.

„Neodehráli jsme špatný zápas a s domácím namotivovaným celkem se nám dařilo držet krok. Ale naše defenzivní chyby opět rozhodly o výsledku. Stejně jako soupeři z předchozích zápasů, tak i Pečky dokázaly naše zaváhání využít a usnadnit si tak cestu za prvním místem. My měli pár příležitostí rozvlnit domácí síť, ale nepovedlo se. Děkuji klukům z dorostu, béčka i áčka, kteří nejen v tomto zápase oblékli kouřimský dres a upřednostnili fotbal před jinými aktivitami. Pečkám gratuluji k postupu a přeji jim hodně štěstí a fotbalové radosti v příštím ročníku,“ řekl vedoucí Kouřimi Jan Břečka.

zdroj Kolínský deník

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/okres-pecky-slavi-postup-do-nejnizsi-krajske-souteze-20180619.html

Branky: Jedlička, Bubla

Sestava: Cihlář - Holub, Braňka, Macháček, Richter - Materna, Novák M., Králík, Křivský - Jedlička, Růžička st.

Na střídání: Růžička ml., Lukáš, Novák L., Bubla, Konůpek, Štégl