Nezvládnutý záchranářský souboj

23.04.2019 14:03

"A" mužstvo si připsalo další porážku, v Liblici prohrálo 2:3.

„Zase se opakoval scénář z posledních zápasů. V úvodu jsme měli několik šancí, které neproměníme, pak se hra vyrovná a my začneme zbytečně ztrácet míče. Z toho vyplývaly standardní situace pro soupeře, ale ty jsme tentokrát díky skvěle chytajícímu Matouškovi přežili bez újmy. První půle nebyla z naší strany moc dobrá,“ popsal úvodních pětačtyřicet minut zápasu liblický trenér Petr Samek.

„V kabině si bylo třeba některé věci vyříkat a došlo i na střídání a to přineslo ovoce. Během několika minut jsme otočili skóre. Fott byl v prostředku hodně znát a svou bojovností strhl i další kluky. Podařilo se nám navýšit vedení a byly tam i další šance, ale bez úspěchu. Pak se nám asi do hlavy dostaly obavy z toho udržet výsledek a zatáhli jsme se, což asi trochu nahrálo soupeři,“ podotkl Samek.

„Tři body jsme urvali, proto určitě převládá spokojenost. Co mě trošku mrzí, že místo klidného dohrání zápasu necháme Pečky snížit a pak se do poslední chvíle strachujeme o výsledek. Stojí nás to pak zbytečné síly navíc,“ byl si dobře vědom zbytečných nervů Petr Samek.

„Věděli jsme, co nás tady čeká. Že to nebude o fotbalovosti, ale především o bojovnosti a nakopávaných míčích. Všichni jsme si uvědomovali důležitost zápasu a kluci ho celkem odbojovali. Nemyslím si, že jsme byli horší, ale na to se nehraje,“ řekl trenér Peček Petr Šafránek.

„Úvodní poločas se nám podařilo výsledkově zvládnout a do kabin jsme šli s vedením. Bohužel po změně stran jsme začali dost nekoncentrovaně a soupeř během chvíle dokázal skóre otočit. Pořád dostáváme laciné branky a to nás srazilo i tentokrát. Soupeř se po navýšení vedení stáhl, začal bránit a hrál na brejky. Nám se podařilo snížit a byly tam i další šance, které volaly po vyrovnání. I díky smůle v koncovce už se nám to ale nepodařilo dotáhnout. Takže body opět nemáme,“ posteskl si pečecký trenér.

„Máme za sebou zápasy s týmy ze spodku tabulky, které pro nás byly důležité, ale bohužel se nám v nich moc nedařilo. Takže teď můžeme doufat, že se nám bude hrát lépe proti týmům, které chtějí hrát fotbal,“ nehází stále flintu do žita Šafránek.

zdroj Kolínský deník

Branky: Richter, Novotný

Sestava: Kopecký - Lindner, Modrovič, Lukáš, Konůpek J. - Jedlička, Králík, PIkner, Richter - Novotný, Růžička

Na střídání: Křivský, Konůpek D., Macháček, Holub, Mužík