Porážka v Sadské

23.05.2022 07:42

"A" mužstvo prohrálo v Sadské 1:2.

„Měli jsme dobrý začátek, snad z prvního útoku přišla první velká šance, kterou brankář domácích chytil. Dobrých dvacet minut se nám dařilo více hrát na půlce soupeře, přišly další velké šance, ale trestuhodně jsme je zahazovali. Neproměnili jsme ani ty nejvyloženější. A tak místo, abychom soupeře uzemnili, nechali jsme domácí nadechnout. Hra se vyrovnala. Naše aktivita opadla, začali jsme chybovat, zbytečně faulovali, to plynulo ze špatného pohybu. Sadská pak měla hodně standardních situací, ty jsme sice ubránili, ale hra se hodně kouskovala. Více se postávalo, než hrálo, pořád se někam běhalo pro zakopnutý míč, zápas neměl správné tempo. Když už to vypadalo na bezbrankový poločas, po neblokované střele za vápnem neudržel náš brankář míč v ruce a z dorážky jsme inkasovali,“ posteskl si trenér Zdeněk Buřič.

„Další komplikací bylo, že pro zranění jsme museli v poločase střídat dva hráče, nicméně šli jsme s cílem přinejmenším výsledek vyrovnat. Veliká šance přišla brzy, ale zbytečně jsme ji přehráli a chtěli to asi hrát až do prázdné branky. Za lehkovážnou koncovku nás pak vzápětí domácí potrestali podruhé, když jsme z centru nepochopitelně nechali úplně volného hráče před brankou. Asi pět minut na to se nám podařilo snížit a stále bylo dost času pomýšlet na vyrovnání. Domácí si však náskok už zkušeně hlídali, zdržovací taktikou u každého autu, rohu, rozhodčí to tolerovali, nedalo se nic dělat. S postupem času přibývala nervozita, hráči byli až zbytečně podráždění, hra se stále přerušovala. Při té bídě nám v závěru mohli domácí dát z několika tutovek další gól, ale tady nás brankář podržel. Nebylo to však nic platné, neměli jsme už dostatek morálky a kvality na to, abychom se ještě dostali do nějaké gólovky, takže ve výsledku zasloužená prohra,“ přiznal Zdeněk Buřič.

„Celkově se mi utkání nelíbilo a myslím, že ani většině divákům. Sadská může být spokojena, pro bodový zisk udělala více. V naší hře mi v celém průběhu chyběla od hráčů větší energie, vůle bojovat o body. Náš výkon postupem času uvadal, projev byl takový utahaný, bez šťávy. Sami jsme si závěr ztížili, nechali se vyprovokovat, s každým písknutím diskutovali, místo, abychom se semkli a hecli. Neviděl jsem týmovou soudržnost, s tímto přístupem body sbírat nebudeme,“ dodal zklamaný Zdeněk Buřič.

zdroj Kolínský deník

Branky: 44. a 55. Vlasák – 61. Brunclík. ČK: 83. Bydlák (P). Poločas: 1:0.

Pečky: Cmár – Švára, J. Pikner, K. Pikner (46. Bydlák), Křivský – Lindner, Materna, Brunclík, Králík – V. Buřič (46. Kašpárek), Sova (80. Holub)

ZÁPIS O UTKÁNÍ