První jarní vítězství

15.04.2018 08:40

"A" mužstvo se dočkalo prvních jarních 3 bodů. V Žiželicích zvítězilo 5:1!

 „Musíme si přiznat, že jsme nepodali optimální výkon. Myslím si, že se na nás projevila tíha domácího prostředí. Neumím si vysvětlit proč venku hrajeme pěkný fotbal a doma se trápíme. Naše cesta za záchranou bude hodně těžká. Do konce soutěže zbývá devět kol. Musíme bodovat s někým jiným. Jedná se o druhou porážku ze dvou kol na domácí půdě. To je velmi znatelné. Pokud nepřivezeme body ze hřiště soupeře, tak bude velmi těžké a složité se zachránit,“ přiznal trenér Žiželic Luděk Špaček.

„Z vítězství mám radost a očekávám, že nám přinese větší klid a herní pohodu do dalších zápasů. Do podzimní formy máme ještě daleko, ale se zlepšenou hrací plochou se začínáme zlepšovat a řada hráčů se dostává do očekávané formy. Zápas jsme začali rychlou brankou a během několika minut jsme mohli vést již 2:0, ale nedali jsme a tak jsme si na další dvě branky museli počkat naštěstí do konce prvního poločasu. Ve druhém jsme již nepřipustili žádné drama a utkání jsme v klidu dovedli do vítězného konce.
Musím říci že domácí tým neuvěřitelně chyboval v obraně a my jsme toho dokázali využít. Věděli jsme, že největší nebezpečí nám hrozí od Korčáka a tak jsme ho dokázali nepřipouštět do hry a navíc jsme domácí nutili hrát do dobře zorganizované obrany a my jsme měli dost prostoru na protiútoky. Tohle vše byl základ naší výhry. Mám radost z výkonu Štěpána Růžičky, který byl u všech našich branek a jeho výkon z každou brankou rostl,“ uvedl trenér Peček Petr Šafránek.

zdroj Kolínský deník

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal_region/lidr-si-konecne-mohl-zakricet-vitezny-pokrik-20180417.html

Branky: 3x Růžička, Materna, Křivský

Sestava: Cihlář - Konůpek, Plaček, Modrovič, Holub - Novák M., Křivský, Králík, Materna, Lindner - Růžička

Na střídání: Richter, Novák L., Štégl, Svobodník