Senzační obrat

24.10.2022 06:48

"A" mužstvo otočilo vývoj utkání z 0:3 na konečných 4:3 v domácím utkání proti Vykáni.

„Musím říct, že takové utkání jsem dlouho nezažil. Zápas musel bavit, padlo hodně gólů, nechyběla bojovnost, sledovali jsme drama až do konce. Kdo by při tom řekl, že budeme na konci slavit vítězství, vždyť po třiceti minutách jsme byli pomalu na ručník. Prohrávali jsme nula tři a já si jen v duchu říkal, kdy se to zastaví. Na nás by v tu chvíli nevsadil ani největší optimista, ale to z mrtvýchvstání nemělo chybu. Hrozně si cením toho, že to kluci nezabalili a ještě do poločasu upravili výsledek, že stále bylo o co hrát. Dali jsme dvě rychlé branky a měli dokonce další šanci na vyrovnání,“ uvedl spokojený trenér Zdeněk Buřič.

„Druhý poločas jsme začali opět aktivně a nastřelili tyč. Pak to bylo takové dobývání hostující branky, ale zároveň velká obezřetnost v obraně, hosté jsou směrem dopředu hodně silní. Když se nám pak podařilo nádhernou střelou z trestňáku vyrovnat, přál jsem si za to úsilí aspoň bod. Pořád nás ale od konce dělilo dlouhých dvacet minut. No a závěr byl téměř infarktový. Nejprve v devadesáté minutě proti nám penalta, to už jsem se smiřoval s tím, že nám zbydou jen vzpomínky na dobrý výkon. Jenže exekutor k naší radosti netrefil bránu. Ani to ale nebylo všechno. Potvrdilo se známé pravidlo – nedáš, dostaneš, když v nastavení, snad z poslední akce zápasu, se našim hráčům podařilo čtvrtým gólem dokonat obrat utkání. Ty emoce pak byly skvělé,“ podotkl Buřič.

„Vyhráli jsme způsobem, který nám přinesl hodně pozitivních věcí. Doma se nám zatím v této sezoně příliš nedařilo. Jsem rád, že jsme se svými fanoušky tentokrát mohli slavit vítězství, navíc nad dosud suverénním mužstvem. Hráči si potvrdili, že i se špičkou tabulky se dá hrát. V žádném z posledních tří zápasů jsme herně nepropadli, to mě těší. Teď nás v závěru čekají bodově bližší soupeři, budu rád, když zlepšené výkony potvrdíme,“ dodal Zdeněk Buřič.

zdroj Kolínský deník

Branky: 35. z PK a 36. Brunclík, 74. Holub, 95. Zajíc – 13. Kočí, 23. Hanzlík, 30. Dlouhý. Poločas: 2:3.

Pečky: Cmár – Sejpal, J. Pikner, Švára (32. Bydlák), Holub (85. Holub) – Křivský, Richter (32. Kašpárek, 70. Zajíc), Brunclík, Zborník – V. Buřič (95. Materna), Sova

 

ZÁPIS O UTKÁNÍ