Skvělá premiéra

27.08.2018 18:42

"A" mužstvo vstoupilo do nového ročníku PRODIET I. B třídy skvěle. Jako nováček soutěže si vyšlápl na domácím hřišti na tým TJ Pátek. Naše mužstvo zvítězilo 2:0!

„Vstup do vyšší soutěže vítězstvím před skvělou návštěvou znamená jednoznačnou spokojenost. Řekl bych, že jsme šli za vítězstvím víc než hosté a proto zůstaly tři body v Pečkách,“ uvedl trenér Petr Šafránek.

Pečky nastoupily do nejnižší krajské soutěže po dvanácti letech a obnovená premiéra byla povedená.

„Hráli jsme ale s velmi zkušeným mužstvem, a to byla pro náš velmi mladý tým první zkouška. Za dílčí úspěch jsem velmi rád. Zápas byl vyrovnaný. Již v prvním poločase jsme byli celkem blízko první brance, ale nedali jsme. Soupeř měl nebezpečné standardní situace. Druhý poločas byl o tom, kdo dá první branku. To se podařilo nám, když přesný centr Moravce s přehledem uklidil do branky Růžička. Druhý a rozhodující branku vybojoval na hostujícím brankaři Moravec, který do prázdné branky pojistil naše vítězství,“ dodal Šafránek.

zdroj Kolínský deník

Jen dvě šance si vytvořili hostující fotbalisté a to na domácí tým nestačilo. Pečky v závěru rozhodly o své výhře. „První poločas byl vyrovnaný, domácí měli dvě šance, my také,“ načal hodnocení zápasu pátecký kapitán Jiří Kohoutek. „Ve druhém poločase jsme už bránu Peček neohrozili vůbec. Domácí chtěli víc a to rozhodlo,“ ulevil si stoper hostujícího mužstva. „V šedesáté minutě trefili domácí břevno, ke konci zápasu dvakrát udeřili a dvěma zásahy strhli vítězství na svoji stranu,“ dodal kapitán Kohoutek.

zdroj Nymburský deník

Branky: Růžička, Moravec

Sestava: Cihlář - Materna, Macháček, Modrovič, Richter - Mužík, Moravec, Křivský, Konůpek - Panýrek, Růžička

Na střídání: Králík, Jedlička, Novák, Lukáš, Holub, Cmár

Zdroj: https://kolinsky.denik.cz/fotbal-kraj/pecky-prozily-paradni-debut-20180826.html