Těsná výhra

03.10.2022 07:05

"A" mužstvo porazilo na domácím hřišti Zeleneč těsně 1:0.

„Konečně jsme doma dokázali bodovat, i když to zrovna nebyl zápas, ve kterém bychom byli lepším týmem. Hosté měli více míč v držení a my se po většinu zápasu bránili. Naše hra určitě nebyla to, co jsme chtěli hrát a čím bychom se mohli chlubit, ale dobrý soupeř, těžký terén a zdravotní limity našich hráčů nás pořádně potrápily. Co nešlo fotbalovostí, tak jsme museli nahradit bojovností, což se podařilo mimořádně,“ potěšilo trenéra Zdeňka Buřiče.

„Vítězství jsme vystřelili z ojediněle vydařeného protiútoku, který však byl ukázkový, včetně zakončení. V každé půli jsme si podobné situace vytvořili aspoň tři, jinak jsme směrem dopředu příliš nehrozili. Více se naši hráči soustředili na poctivou obranu, nedovolili jsme soupeři, aby nás něčím překvapil. Hosté tak hrozili nejvíce z nakopávaných míčů do skrumáže ve vápně, nebo střelbou z větší vzdálenosti, ale z těchto situací úspěšní nebyli. Asi deset minut před koncem včetně nastavených pěti minut jsme pak museli pro zranění a nemožnost dalšího střídání dohrávat v deseti, ale těsné vítězství si už naši nenechali vzít,“ oddechl si Buřič.

„Vím, že pro diváka to nebyla příliš hezká podívaná, ale dostali jsme se do situace, kdy musíme hrát více účelově. Jsou to pro nás hodně cenné body před těžkou sérií zápasů, která nás teď čeká. Potřebovali jsme doma vyhrát, to se podařilo, dokonce bez obdržené branky. A někdy si výsledku 1:0 ceníte víc než nějaké přestřelky, obzvlášť, když jsme v minulých utkáních právě dostávali hodně branek,“ dodal Zdeněk Buřič.

zdroj Kolínský deník

Branka: 30. Bydlák. Poločas: 1:0.

Pečky: Cmár – Sejpal, Holub, Cihlář, Richter – Křivský, Materna (62. Kašpárek), Brunclík, Bydlák (83. K. Pikner) – Sova (71. Havelka), Jedlička (10. Zborník)

 

ZÁPIS O UTKÁNÍ