Ztracené body

14.05.2024 11:17

"A" mužstvo prohrálo na hřišti Paběnic 2:3.

„Zápas s týmem v tabulce pod námi jsme chtěli zvládnout herně i bodově, ale ani jedno se nepodařilo,“ posteskl si trenér Zdeněk Buřič.

„V začátku jsme přečkali jednu nebezpečnou střelu domácích z vápna, která těsně minula branku, jinak jsme do větších šancí soupeře nepouštěli, nebezpečné míče se dařilo odvracet. Z nich jsme často mohli rychle přecházet dopředu, ale průnikové přihrávky jsme místo toho zbytečně přidržovali a každým dotekem navíc se připravovali o lepší brejkovou situaci. Pokud jsme však dostali rychleji míč za obranu, přicházely dobré možnosti. S míčem ve vápně ale naši hráči často váhali, chyběla rozhodnost, situace se přehrávaly a tak z nadějných pozic nepadla ani pořádná střela. Ve 24. minutě přišla na půlce podobně opožděná přihrávka od Zajíce na Hovorku, který tak vědomě nehrál, ale s ním přestala hrát i celá obrana domácích a tak si znovu vzal míč Zajíc a v sólu nedal gólmanovi šanci. Přicházely další možnosti navýšit skóre, jenže ledabylost nás dokonale potrestala. Nejprve přišel moment, kdy jsme z půlky nedokázali přejít dva na jednoho a ztrátu hasili faulem před vápnem. Z následně zahraného kopu a závaru po něm se odražený míč podařilo ve 42. minutě dostat do naší branky. Aby toho nebylo málo, minutu poté jsme házeli v polovině hřiště aut způsobem, že jsme ho odevzdali Kolouškovi a ten dalekonosným lobem překonal našeho gólmana podruhé,“ popsal klíčové okamžiky první půle Zdeněk Buřič.

„Hozenou rukavici v druhé půli domácí dokonale zvedli. Více se polehávalo než hrálo, hra se kouskovala, naše emoce začaly proudit nesprávným směrem. Přesto se naskytla velká šance Hovorky na vyrovnání, ale sám před gólmanem jej nepřekonal. No, pak přišla 74. minuta, ve které jsme nepochopili rozhodnutí hlavního rozhodčího Stejskala. Na pravé straně útočné poloviny domácích, po přihrávce hráče Paběnic v blízkosti velkého vápna, začal pomezní Petr signalizovat zdvižením praporku ofsajd. Naši hráči vědomi si této situace přestali hrát. Hlavní rozhodčí ale k zastavení hry nezapískal a hráče v ofsajdu kupodivu nechal pokračovat, kdy celá situace skončila gólem na 3:1. Ačkoliv hlavní rozhodčí do té doby ochotně vysvětloval svá rozhodnutí, k této situace se nám logického vysvětlení nedostalo. V 87. minutě se pak ještě podařilo vykřesat naději po gólu Sovy, ale na víc již čas nezbyl,“ kroutil hlavou.

„Zpětně si říkám, že jsme měli zápas zvládnout lépe. Štve mě především promarněný první poločas, zde jsme výsledek ztratili. Přestože nám soupeř dal tři góly, měli jsme na to alespoň uhrát remízu. Druhý poločas byl pak více náročný na psychiku, potřebnou energii jsme však již nevěnovali správným směrem,“ dodal Zdeněk Buřič.

zdroj Kolínský deník

ZÁPIS O UTKÁNÍ